zondag 16 april 2017

(Broodje)beenham, lekker soepje, makreel met paddestoelen, witlof met zalm uit de airfryer en gevulde koolbladeren uit de slowcooker.

Natuurlijk aten we op zondag beenham van de dag ervoor. Ik had er plakken van gesneden en die ingesmeerd met een rest whisky-honingsaus. In een half uur opgewarmd in een voorverwarmde oven op 160°. Van de resten prei, aardappeltjes en ook nog een heel klein beetje rode kool met gehakt heb ik een puree gemaakt met de staafmixer. Niet erg fotogeniek, maar wel lekker. Zelfs voor de "astronautengast". Wat stukjes gepofte appel er bij en wat Franse kaas toe. Een heel eenvoudig maar smakelijk maal.

De volgende dag een soepje gemaakt in de soepmaker van de resten tomaat en komkommer van het voorgerecht van zaterdag. Daarbij een paar stukjes gepofte appel en wat kip/kerrie.


Eerst een kom soep, alle drie, daarna nog een keer beenham, deze keer met piccalilly met een salade van kropsla met stukjes tomaat. Met een warm broodje afgebakken in de airfryer er bij werd het een Broodje Beenham.

Doordat er veel extra fruit in huis was, meegebracht voor onze gast, heb ik in de blender maar eens een soort smoothie gemaakt van 3 peren, 1 kiwi en 1 meloen. Teveel fruit om zo op te eten en weggooien doen we niet aan hier.

Dessert Leff
Op dinsdag is onze vriend naar zijn thuis in Portugal vertrokken. Wij aten 's avonds bij Restaurant Leff in Oud Beijerland. Een heerlijk 4 gangendiner. Met koffie toe.

De volgende dag gerookte makreel. Met kastanjechampignons. Gezocht naar een recept kwam ik deze makreel met paddestoelen tegen. Omdat er nog rettich in een potje stond, was dat een leuke combinatie. Wat basmatirijst gekookt in de rijstkoker. Lekker met een tomaat.


Donderdag op bezoek bij vrienden. Ook de nacht daar doorgebracht. Lekker gegeten en gedronken. Borrel, diner (zalmmoot met rösti en sugarsnaps) en de volgende dag ontbijt en lunch. Gezellige tijd.

Op vrijdag maakte ik witlof met gerookte zalm, (ja, weer zalm, maar die moest echt op). Voor samen, na uitgebreid ontbijt en lunch, gekozen voor 2 struikjes witlof en de andere ingrediënten aangepast wat betreft hoeveelheid. Een beetje droge gekookte rijst uit de koelkast toegevoegd wat zachter gemaakt met een paar druppels 'maggi' en geen bouillonpoeder gebruikt in het roomkaas/roommengsel. Na 10 minuten in de voorverwarmde airfryer op 160° zag het er goed uit. We hebben er verder niets bij gegeten. Samen met een glas witte wijn een klein, heerlijk gerecht later op de avond.

Op de laatste dag van deze blogweek aten we gevulde koolbladeren uit de slowcooker. Wel een eigen draai aan gegeven. Er was geen gehakt meer, maar wel een pakje hamburgers van Freek. Gemaakt van "rundvlees, zout, gedroogde groente, kruiden en specerijen, ascorbinezuur, suiker, paneermeel" zoals keurig op de verpakking stond. Een uitje, 3 tenen knoflook en een handje couscous even gebakken en dat gemengd met 220g hamburger. Nog extra wat cayennepeper, een snufje nootmuskaat en een snufje kaneel en scheutje room in plaats van een heel ei. De koolbladeren van groene kool heel even gekookt en 4 pakketjes gemaakt. Tomatensaus stond kant-en-klaar in de diepvries. De bodem van de kleine cooker bedekt met ringetjes ui, de pakketjes er op, de saus erover en 8 uur op laag. Lekker pittig gerecht met een verse zachte aardappelpuree met wat room, boter en peper.

En vandaag, zondag en 1e paasdag, afhankelijk van het verloop van de dag de andere twee hamburgers maar op eten denk ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten